|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
derin, dondurucuda, saklanmalı, yiyecekler |
![]() |
Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanmalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanmalı?Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi gerekir ![]() ![]() ![]() Elektrikler kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siz yokken derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, bir kavanozu buz küpleriyle doldurup, içine koyun ![]() ![]() ![]() Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın ![]() ![]() Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurmayı tercih edin ![]() Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih atın ve dondurucunuzdaki gıdaları kullanırken tarih sırasına göre yerleştirmeye çalışın ![]() ![]() Yağlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donar ve derin dondurucudaki saklama ömürleri daha kısadır ![]() ![]() Pişirdiğiniz yemeği donduracağınızı önceden biliyorsanız, çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin ![]() ![]() Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapalı plastik torbalarda derin dondurucuda 8 aya kadar, buzdolabında ise 4 aya kadar saklayabilirsiniz ![]() Kızartılmış ya da pane edilerek pişirilmiş gıdaları dondurmaktan kaçının ![]() ![]() Meyveler Meyveyi küçük miktarlarda dondurun ![]() ![]() Meyveyi dondurduğunuz kapta, mutlaka biraz boş yer kalmasına dikkat edin ![]() ![]() Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra, içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz ![]() Dondurmadan önce sebzelerin haşlanma süreleri Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suyun içine atın ve kağıt havlular yardımıyla kuruttuktan sonra derin dondurucuya yerleştirin ![]() * Lahana (doğranmış): 1 ![]() * Havuç: 3-5 dakika arası * Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika * Mısır: 4-8 dakika * Patlıcan: 4 dakika * Yeşil fasulye: 2-3 dakika * Soğan, ıspanak: 2 dakika * Bezelye: 2-3 dakika * Kabak: 1 Dakika |
![]() |
![]() |
|