Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peremeç

Peremeç

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peremeç




Malzemeler

Hamuru;

1 kg un

Tuz

maya

Su


İç malzeme;

500 grkıyma

Üç orta boy soğan

Tuz

Karabiber


Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konurİyice yoğrulur



Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için

bekleyin


1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm kalınlığında) yuvarlaklar elde edin (kenarların kalın olmaması lazım)

2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun

Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin (hamuru baş parmak üstüne kıvırtarak üst üste toplayın bu şekilde :

Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)


Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün altı pembeleşince tavadan alın isterseniz üzerine yoğurt koyun


sonuç :




Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.