![]() |
Peremeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PeremeçMalzemeler Hamuru; 1 kg ![]() Tuz maya Su İç malzeme; 500 gr ![]() Üç orta boy soğan Tuz Karabiber Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konur ![]() ![]() Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için bekleyin 1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm ![]() ![]() 2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin ![]() ![]() ![]() Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için) Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonuç : Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|