![]() |
Düğün Çorbası İ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düğün Çorbası İYarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış) Yarım su bardağı su veya etsuyu Yarım limon suyu 3 Litre su (parça eti pişirmek için) 1 Adet küçük havuç 1 Adet soğan 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çay kaşığı kırmızı biber 3 Çorba kaşığı yoğurt Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın ![]() İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin ![]() İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin ![]() Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın ![]() Pişen etleri bir tabağa alın ![]() Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın ![]() 2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin ![]() Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın ![]() Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin ![]() 15 dakika ağır ateşte pişirin ![]() Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın ![]() Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin ![]() Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|