Hırvat Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hırvat Böreği500 gr un 3 Çorba kaşığı sıvıyağ Yaklaşık 1 su bardağı su 1 Tatlı kaşığı tuz 100 gr krema Karışım için : 1 Kilo krem peynir 3 Adet yumurta 1 Tatlı kaşığı tuz Unu, sıvıyağı, suyu, tuzu ve kremayı karıştırın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Üzerine sıvıyağ sürerek bir kenarda bekletin Ayrı bir kapta peyniri, yumurtaları ve tuzu iyice karıştırın Hamuru bir bütün halinde 1 santim kalınlığında açın üzerine bir bıçak yardımıyla peynir karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın Dört parmak kalınlığında parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin Üzerine karışımından dökün Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin |
|
|
|