![]() |
Cikolatali Rulo Pasta.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cikolatali Rulo Pasta....CIKOLATALI RULO PASTA Malzemeler: 4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış 3 yemek kaşığı su 1/2 su bardağı tozşeker 3/4 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu Kreması için: 2 yumurta akı 1/2 su bardağı şeker 1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar) 1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup) 1/4 su bardağı soğuk su Yapılışı: Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın ![]() Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar ![]() Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın ![]() Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın ![]() Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın ![]() 375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin ![]() ![]() Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın ![]() Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın ![]() Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın ![]() Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin ![]() Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin ![]() ![]() Buzdolabında soğumaya bırakın ![]() Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz) KREMASI: 7 Dakikalik Krema Yapılışı: Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın ![]() Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin ![]() ![]() Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın ![]() ![]() Ocaktan alın ![]() ![]() Hemen kullanın ![]() |
![]() |
![]() |
|