Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatali, pasta, rulo

Cikolatali Rulo Pasta....

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cikolatali Rulo Pasta....




CIKOLATALI RULO PASTA




Malzemeler:


4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış

3 yemek kaşığı su

1/2 su bardağı tozşeker

3/4 su bardağı un

1/4 su bardağı kakao

1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu


Kreması için:


2 yumurta akı

1/2 su bardağı şeker

1/2 çay kaşığı tartar kremi (cream of tartar)

1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup)

1/4 su bardağı soğuk su




Yapılışı:


Yumurta aklarını bir çimdik tuzla çok temiz bir metal yada cam kapta kar gibi olup şekil alana kadar çırpın

Yumurta sarılarınıda ayrı bir kapta su ve şekerin yarısı ile iyice krema gibi olana kadar mikserle yüksek hızda çırpın, 5-10 dakika kadar

Yumurta akını sarısının içine yavaşça havasını indirmeden karıştırın

Un, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışımın içine yine havasını indirmeden yavaşça karıştırarak karışmasını sağlayın

Parsoment kâğıdı serilmiş ve sonra yağlanmış dikdortgen tepsinize düzgünce yayın

375F (190C) derecede 20 dakika arasında pişirin Kenarlarının çok kuru olmamasına dikkat edin

Fırından alıp üstüne önce parsoment kâğıdı sonra hafif nemli bir bez örtüp soğumaya bırakın

Soğuduktan sonra hafif pudra sekeri serpilmiş parsoment kâğıdına ters çevirip altındaki kâğıdı çıkarın

Üstüne kremanın (tarifi aşağıda) yaklaşık üçte ikisini spatula ile yayın

Kısa kenarından başlayarak hamuru rulo seklinde sarıp dikdörtgen servis tepsinize yerleştirin

Üstünü kalan krema ile kaplayıp çatalla çizgi çizgi şekiller verin Rendelenmiş çikolata, çilek, frambuaz, kıyılmış ceviz, badem, yada elenmiş toz kakao gibi biri veya birkaçı ile zevkinize göre süsleyin

Buzdolabında soğumaya bırakın

Afiyet olsun ( İsterseniz kreması yerine kremşanti kullanabilirsiniz)




KREMASI: 7 Dakikalik Krema



Yapılışı:


Bir tencereye biraz su koyup kaynatmaya bırakın

Ayrı bir cam yada metal (metal ısıyı daha iyi ilettiği için tercih sebebidir) derin ve geniş bir kaba malzemeleri koyup kabı su kaynayan tencerenin üstüne yerleştirin Üstteki kabin tabanı suya değmeyecek

Sonra el mikseri ile yaklaşık 7 dakika boyunca çırpın Krema kabarıp kremşantiden daha koyu kıvama gelecek

Ocaktan alın İçine 1 tatlı kasığı gülsuyu ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak soğumasını sağlayın

Hemen kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.