![]() |
Hint Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hint Böreği1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Çay kaşığı tane kimyon 1 Çay kaşığı tane kişniş 1 Tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 Tatlı kaşığı toz kişniş 1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 Kase haşlanmış ve ezilmiş patates yarım kase haşlanmış bezelye 1 Adet sivri biber 1 Tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz Hamuru için : Yarım kilo un 1 Çorba kaşığı kekik tohumu Yeterince su ve tuz Kızartmak için sıvıyağ Yarım kilo unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ![]() İç malzemeyi hazırlayın ![]() 1 Kahve fincanı sıvıyağı kızdırın ![]() Tane kimyon ve kişnişi ilave edip, 1-2 kez çevirin ![]() Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin ![]() 1 Dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeyi, ince kıyılmış sivri biberi ve maydanozou ekleyin ![]() İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirin ![]() hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalındığında açın ![]() Ruloların her birini 1 santim kalınlığında kesin ![]() Yuvarlağı ortadan ikiye kesin ![]() Her bir parçayı huni şeklinde sarın ![]() Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun ![]() Ağız kısmını sıkıca kapatın ![]() Kızdırılmış sıvıyağda pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|