![]() |
Mutfaktaki İşleri Kolaylaştirin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfaktaki İşleri Kolaylaştirin!Bazen mutfakta yaşadığımız küçük problemler yüzünden gereksiz yere vakit kaybedebilir, sorunun üstesinden nasıl geleceğimizi bilemeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATES SOYARKEN ![]() ![]() ![]() Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur ![]() HAMUR AÇERKEN ![]() ![]() ![]() Hamur açarken kirlenen mutfak tezgahları, üstüne tuz serpilip nemli bir bezle silindiğinde daha kolay temizlenir ![]() BAŞAMEL SOS HAZIRLARKEN ![]() ![]() ![]() Ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atılan beşamel sosun lezzeti güzelleşir ![]() PUDİNG YAPARKEN ![]() ![]() ![]() Puding soğurken üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, daha sıcakken üzerine toz şeker serpebilirsiniz ![]() JÖLE YAPARKEN ![]() ![]() ![]() Jöle yaptığınız kabı soğuk suyla yıkayıp içine ince bir tabaka bitkisel yağ sürüldüğü takdirde, jöleyi kalıptan çıkarmak kolaylaşır ![]() ![]() PORTAKAL SIKARKEN ![]() ![]() ![]() Portakalın suyunu iyice çıkarmak için sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletin ![]() SOĞAN SOYARKEN ![]() ![]() ![]() Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı su dolu bir tasın içinde soyun ![]() DONDURULMUŞ GIDALAR ÇÖZÜLÜRKEN ![]() ![]() ![]() Dondurulmuş gıdalar çözülürken sıcak ortamda bulundurulmamalı ![]() ![]() MAYONEZ HAZIRLARKEN ![]() ![]() ![]() Mayonez hazırlarken sos kesilirse bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırparak yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() BAYAT EKMEKLER ![]() ![]() ![]() Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra soğutarak bir kavanoza koyup çorbalarıda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() LAHANANIN KÖTÜ KOKUSU ![]() ![]() ![]() Lahananın pişme suyuna elma kabuğu katarsanız kötü koku hemen yok olur ![]() MISIR HAŞLARKEN ![]() ![]() ![]() Mısır haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın ![]() ![]() PATATES PÜRESİ YAPARKEN ![]() ![]() ![]() Patates pürenize değişik bir koku vermek için içine bir miktar Hindistan cevizi atabilirsiniz ![]() PATLICAN PİŞİRİRKEN ![]() ![]() ![]() Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin ![]() ![]() ![]() TAZE PATATES SOYARKEN ![]() ![]() ![]() Evet yaz aylarındayız ve taze patatesler, pazar ve manavlarda yerlerini aldılar ![]() ![]() ![]() LİMON SUYU ![]() ![]() ![]() Siz de "nerede o eski limonlar!" diyenlerden misiniz? Artık şöyle bol sulu limon bulmak çok zor değil mi? Eğer limonu kullanmadan önce 1 dakika kadar sıcak fırında bekletirseniz, suyundan daha fazla faydalanabilirsiniz ![]() ![]() HAMURUNUZ KURUMASIN ![]() ![]() ![]() Bazı hamur işlerinde kullanılan hamurları bir süre dinlendirmek gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() KEK YAPARKEN ![]() ![]() ![]() Kekin çökmemesi için, fırına koymadan önce hamuru kalıba döküp 20 dakika kadar dinlendirmek yararlı olur ![]() ETİN LEZZETİ ![]() ![]() ![]() Izgara yaptığınız ya da kavurduğunuz etlerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız işte size çok pratik bir yöntem: Etleri, 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımı ile ovun ![]() ![]() SEBZELERİN VİTAMİNİ ![]() ![]() ![]() Sebzelerin pişerken vitaminlerini kaybetmemesi, sağlıklı beslenmek için çok gereklidir ![]() ![]() ![]() ![]() BALIK TAZE Mİ? Balık alırken tazesini seçmek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Taze balığın gözleri parlak ve dışarı çıkık olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YUMURTA KESERKEN ![]() ![]() ![]() Yumurta salatası yaparken, yumurtaları parçalamadan kesemiyorsanız, kullanacağınız bıçağı önceden sıcak suya koyup ıslatın ![]() ![]() SOSLU MAKARNAYI ISITIRKEN ![]() ![]() ![]() Özene bezene hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() PATATESLERİNİZ FİLİZLENMESİN ![]() ![]() ![]() Hemen hemen her yemeğe giren patates, sürekli elimizin altında olan sebzelerden biridir ![]() ![]() ![]() SARMISAĞA ZEYTİNYAĞI KORUMASI ![]() ![]() ![]() Sarımsağa ihtiyacınız olduğu anlarda kabuğunu ayıklamaktan sıkılıyorsanız, fazla miktarda sarımsağı bir seferde soyun ![]() ![]() ![]() PEYNİRİ NASIL RENDELEYELİM ![]() ![]() ![]() Özellikle makarna ve hamurişlerine çok yakışan peyniri kolayca rendelemek için, buzluğa koyup burada 15 dakika bekletin ![]() ![]() MANTARLARINIZ KARARMASIN ![]() ![]() ![]() Mantarla yemek hazırlarken, doğrandığı anda hemen kararması en büyük problemdir ![]() ![]() ![]() ![]() MAYDONOZ ![]() ![]() ![]() Maydanoz, yemeklere farklı bir aroma ve özel bir lezzet katar ![]() ![]() ![]() YAĞ SIÇRAMASIN ![]() ![]() ![]() Kızartma yaparken yağın sıçraması hem cildinize zarar verebilir hem de etrafa ![]() ![]() ![]() ![]() SALÇAYA HAVUÇ TAKVİYESİ ![]() ![]() ![]() Salçanızın çok ekşi olduğundan şikayet ediyorsanız, kavanozun içine 1 adet havuç rendeleyin ![]() ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|