Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, mutfaktaki, pratik

Mutfaktaki Pratik Bilgiler...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfaktaki Pratik Bilgiler...



Balık Kokusu

Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz

Domates Kabukları

Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin

Soğan Soyarken




Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun

Mayonez Hazırlama

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin

Kuru Bakliyat

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin

Soslar




Tuz bazen sütü keser Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz

Kahve Nemli Ise

Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun

Tuzluk Tikaniyorsa

Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz

Kolay Sogutma




Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok Temiz bir kovayi musluk suyu ile doldurun Içine bir çorba kasigi sofra tuzu atin Siseleri daldirin Yeterince soguyacaklardir

Yemeginizin Tuzunu Fazla Kaçirinca

Tencereye birkaç parça çig patates atin Fazla tuzu çekecektir

Patetes Pisirmenin Püf Noktasi

Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur



Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar?


Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur Sonra da soguk suyla ovulur Ardindan soguk suyla yikanir Ceviz lekesi tamamen çikar



Bakir Kaplarin Parlatilmasi

Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun Kaplariniz piril piril olur

Sıktıgınız Limonları Atmayın

Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz Bu kurumus kabuklarla, özellikle isli ve yagli mutfak esyalarinizi ovarken, sasirtici sonuçlar alirsiniz



Yagli Siseler Nasil Temizlenir?

Önce deterjanla yikayin Sonra durulanan sisenin içine sodali su koyarak sallamaya baslanir Bes dakika kadar sallanan sise çalkalanip bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir Bir süre bu sekilde sallanan sise kisa bir zaman sonra yaglardan tamamen temizlenmis duruma gelecektir



Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi

Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, tikali yer hemen açilacaktir

Sogan Kokusu Ellerden Çikarilabilir

Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz Bu isleme bes dakika kadar devam ediniz Ellerinizdeki kokulari alip götürecektir



Mutfaktaki Haserelerle Savas

Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böcegi, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur


Ekmek

Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.