![]() |
Mutfaktaki Pratik Bilgiler... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfaktaki Pratik Bilgiler...Balık Kokusu Balik kizarttiktan sonra mutfaga sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardagi su ve 2 çorba kasigi sirkeyi kaynatiniz Domates Kabukları Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin ![]() Soğan Soyarken Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() Mayonez Hazırlama Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() Kuru Bakliyat Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin ![]() Soslar Tuz bazen sütü keser ![]() ![]() Kahve Nemli Ise Türk kahvesinin nem aldigini farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun Tuzluk Tikaniyorsa Tuzluklariniza biraz pirinç koyunuz Kolay Sogutma Buzdolabiniz bozuldu, ya da artik bos yer yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemeginizin Tuzunu Fazla Kaçirinca Tencereye birkaç parça çig patates atin ![]() ![]() Patetes Pisirmenin Püf Noktasi Pisirme suyuna bir kasik sirke koyun ![]() ![]() Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bakir Kaplarin Parlatilmasi Bir bezi sirke ile hafifce islatip, bakiri ovun ![]() ![]() Sıktıgınız Limonları Atmayın Degersiz olarak gördügünüz limon kabuklarini günesli bir yere koyup kurutursaniz, iyi bir temizleme aracina sahip olursunuz ![]() ![]() Yagli Siseler Nasil Temizlenir? Önce deterjanla yikayin ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfakta Tikali Lovabolarin Açilmasi Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin ![]() ![]() Sogan Kokusu Ellerden Çikarilabilir Evvelden hasladiginiz patatesi mutfaktaki isiniz bitince elinize sürerek ovusturunuz ![]() ![]() ![]() Mutfaktaki Haserelerle Savas Mutfakta özellikle dolaplarda dolasan hamam böcegi, karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur ![]() Ekmek Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|