Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bugünki, iftar, menüsü

Bugünki İftar Menüsü

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bugünki İftar Menüsü




TARHANA ÇORBASI


MALZEME:

Tarhana 1/2 su bardağıSu 6 su bardağıTereyağı 3 yemek kaşığıKuru nane 1 yemek kaşığıKırmızı toz biber 1/2 tatlı kaşığıTuz
YAPILIŞI:
1 Kuru tarhana bir miktar suda bekletilerek eritilir 2 Uygun bir tencereye konur, su ve tuz ilave edilir, karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir 3 Bir başka kapta yağ eritilir, nane ve kırmızı toz biber ekilir; çorbanın üzerine gezdirilir


DOMATESLİ PİLAV


MALZEME:

Pirinç 2 su bardağıMargarin 1 çorba kaşığıDomates (büyük boy) 1 adetTuz 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI: Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun Pirinci ilave edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin 30 dakika pilavınızı demlendirin Sıcak olarak servis yapın

TAVUK SOTE


MALZEME:

Tavuk (bonfile) 400 grSoya sosu 5 yemek kaşığıSarımsak 1 dişSıvı yağ 2 yemek kaşığıYeşil soğan 1 demetTuz
YAPILIŞI: Eti parmak kalınlığında kesin Soya sosu, 1 yemek kaşığı bal, acı biber sosu ve kayısı nektarı ile hazırladığınız sos içinde iki saat bekleterek terbiye edin Kayısıları kaynar su içine atıp çıkarın, soğuk sudan geçirin, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve dörde bölün Taze soğanı temizleyip doğrayın Sarmısağı döğün Eti tel süzgeçe koyup, terbiyede kullandığınız sosu bir kenarda bekletin Kavururken sulanmaması için eti kağıt havlu ile de kurulayın, sonra çok kuvvetli ateşte, tavaya küçük miktarlar halinde koyarak kavurun Soya sosu tuzlu olduğu için az miktarda tuzlayın ve son partiyi de kavurduktan sonra bütün eti yeniden tavaya koyun Taze soğanları etlerin üstüne ilave edip, kısık ateşte biraz öldürdükten sonra üzerine, sarmısağı ve zencefili ekleyin 1 çay bardağı su içinde nişastayı eritin Bir kenara ayırmış olduğunuz terbiyenin içine 1 yemek kaşığı bal, nişasta ve sirkeyi ekleyin, sonra da etlerin üzerine döküp bir taşım kaynatın İçine kayısıları ve acı sosu da ekleyip kısık ateşte iyice karıştırın Sonra tavaya bir kapak kapatarak, 5 dakika dinlenmeye bırakın ve sıcak sıcak servis yapın



KAHVELİ MUHALLEBİ


MALZEME:

Kahve 12 gramSüt 600 gramNişasta 30 gramPirinçunu 12 gramYumurta 090 adetŞeker 210 gram
YAPILIŞI: Süt şeker kahve kaynatılır kaynayan sütün içine nişasta pirinç unu yumurta ilave edilir Porsiyonlanır Daha sonra soğutularak servis edilir

iftarda afiyet şeker olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.