Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşurenin, yapılışı

Aşurenin Yapılışı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşurenin Yapılışı



aşurenin yapılışı

malzeme : 1 kilo buğday, 2 kil şeker, yarım kilo nohut, yarım kilo kuru fasulye, yarım kilo kuru üzüm, 1 su bardağı pirinç, 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir, 1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı, 1 su bardağı ceviz, 1 su bardağ nar, tarçın, 1 su bardağı fındık, 1 paket çam fıstığı, 1 paket kuş üzümü, 3 tane (ince doğranmış) elma

yapılışı : Buğday akşamdan pişirilirNohut,kuru fasulye,kuru üzüm akşamdan ısıtılırErtesi gün ayrı ayrı haşlanır, suları süzülürBütün malzeme büyük bir tencerede karıştırılırAşurenin kıvamına göre su ilave edilirKaynamaya başlayınca incir,kayısı, elma veşeker katılıp bal rengine gelinceye kadar pişirilir Aşure bekletilmeden kaselere boşaltılır; üzeri ceviz,fındık,nar,fıstık ve tarçınla süslenir Bu malzemelerden takriben 40-50 kişilik aşura çıkar

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.