Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure, buyrun, tarifi

Aşure Tarifi Buyrun

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure Tarifi Buyrun



<<<muharrem ayı hüzün aylarımdan bir aydır>>>









MALZEMELER;

1,5 su bardağı aşurelik buğday

yarım su bardağı nohut

yarım su bardağı kurufasulye

yarım su bardağı kuru üzüm

10-15 adet kuru kayısı

1 su bardağı yer fıstığı

7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)

1 adet elma

2 su bardağı şeker

tuz

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi

tarçın

YAPILIŞI;

Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın

Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün Sıcak su ile akşamdan ıslatın Bir tencereye aktarın Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın

Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın

Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirirBen sulu yapyorum Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor Ayrıca biz sulu seviyoruz)

Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz)10-15 dakika kadar daha kaynatın

Altını kapatın Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin Bir çimdik tuz katın ve karıştırın (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)

Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.