![]() |
Birkaç Öneri.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birkaç Öneri..Çikolata sosu hazırlarken Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın ![]() ![]() Kek pişirirken… Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun ![]() ![]() Bayat ekmekler için… Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın ![]() ![]() Fırında patates… Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin ![]() ![]() Patlıcanları pişirirken… Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin ![]() ![]() ![]() Tart hamurunun kıvamı… Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın ![]() Meyvelerin dibe çökmemesi için… Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin ![]() ![]() ![]() Leziz patates püreleri… Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın ![]() ![]() Daha leziz hamur kızartması… Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın ![]() Pırıl pırıl tezgâhlar… Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir ![]() ![]() ![]() Tart hamuru topaklanmasın! Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin ![]() Yumuşacık et… Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın ![]() ![]() ![]() ![]() Kahveniz taze kalsın… Satın aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın ![]() ![]() ![]() Dumansız ızgaralar… Fırın ızgarasında dumansız ve dertsiz ızgara yapmak istediğinizde, ızgaranın altına bir fincan su koyun ![]() ![]() Limon sıkarken ![]() ![]() ![]() Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın ![]() Kivi saklarken… Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın ![]() Kurabiyeleriniz parçalanmasın! Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız tepsiye yapışmaz ![]() ![]() ![]() Fasulye pişirirken… Kuru fasulyeleri dağılmadan pişirmek istiyorsanız tuzu ve salçayı ya da domatesleri fasulyeler yarı piştikten sonra koyun ![]() Kızartma kokusu… Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine bir iki dal maydanoz atın ![]() Maydanoz sapları… Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın ![]() ![]() Fazla bulaşığa son! Az miktarda yağ, süt, su vs ![]() ![]() ![]() Tane tane pilav… Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun ![]() Konserve açacakları Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin pasının gittiğini ve eski haline döndüğünü göreceksiniz ![]() Şeker gibi mısırlar ![]() ![]() ![]() Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın ![]() ![]() Kızartma yaparken… Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın ![]() Patlıcanlar kararmasın… Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin ![]() ![]() Bitkilerinize doğal ilaç Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Nar gibi tavuk! Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz ![]() Salçanız küflenmesin! Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz ![]() Yağın sıçramaması için… Kızartma yaparken yağın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir ![]() Teflon tavadaki lekeler… Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın ![]() ![]() Çelik tencerede sirke mucizesi Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın ![]() ![]() ![]() Tuz fazla kaçtıysa! Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz ![]() Daha leziz etler için Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun ![]() ![]() Buzdolabı kokusu Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir ![]() Kalamar kızartırken… Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur ![]() Keki kalıptan çıkarırken… Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz ![]() ![]() Dondurulmuş gıdaları çözdürürken… Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz ![]() ![]() Bayat ekmekleri tazeleyin! Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz ![]() Yoğurt kesilmesin! Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir ![]() Mikro dalga fırınlar… Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez ![]() ![]() ![]() Sebzeli güveç yaparken… Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun ![]() Meyveler taze kalsın! Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır ![]() Beşamel sos… Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz ![]() Toprak tencereler… Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar ![]() ![]() Portakal sıkarken… Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler ![]() Lahana pişirirken… Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur ![]() Peynir keserken… Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir ![]() Balık kızartırken… Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur ![]() Patates soyarken… Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz ![]() Meyve salatanız kararmasın! Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun ![]() ![]() Donmuş tereyağı Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar ![]() Soğan soyarken… Soğan soyarken gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() ![]() Patates pişirirken… Patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun ![]() ![]() Kek ve börek yaparken… Kek veya börek yaparken büyük yumurta kullanmayın ![]() ![]() ![]() alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Birkaç Öneri.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birkaç Öneri..esselamu aleyküm balım ![]() ![]() çaydanlıkların içindeki kireçlenmeyi kireç çözücüler yerine limon tuzu kaynatarak çıkarabilirsiniz ![]() birde kurufasulye nohut barbunya gibi baklagillerin haşlama suyuna yarım çay kaşığı karbonat atılırsa hem daha çabuk pişiyor hemde gaz yapmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() selametle rabbimize emanetsin elifffcim): |
![]() |
![]() |
![]() |
Birkaç Öneri.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birkaç Öneri..AFRA_NUR´isimli üyeden Alıntı esselamu aleyküm balım ![]() ![]() çaydanlıkların içindeki kireçlenmeyi kireç çözücüler yerine limon tuzu kaynatarak çıkarabilirsiniz ![]() birde kurufasulye nohut barbunya gibi baklagillerin haşlama suyuna yarım çay kaşığı karbonat atılırsa hem daha çabuk pişiyor hemde gaz yapmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() selametle rabbimize emanetsin elifffcim): aleyküm selam canım ablacım ![]() ![]() ![]() ![]() teşekkürler tavsiyen için, anneme ne kadar söylediysem nafile kireç çözücüden ya da çamaşır suyundan şaşmıyor ![]() ![]() ![]() ah bu anneler,hepsimi böyle acaba Rabbime emanetimsin canım ablacım, dualarda buluşalım inşallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|