![]() |
''Pratik Mutfak Bilgiler'' |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ''Pratik Mutfak Bilgiler''::PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ:: PATATESLERİ HAŞLARKEN içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz ![]() KOKU VEREN BESİNLERİ İÇİNE HAŞLAMA SIRASINDA1 kaşık sirke atarsanız kokusunu önlemiş olursunuz ![]() YUMURTA HAŞLARKENsuyunun içine tuz atarsanız çatlamasını önlersiniz ![]() PATLICANLARI SOYDUKTAN SONRAüzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar ![]() TAVUKLARIN ÜZERİNE YAĞ VE ŞEKER SÜRÜPfırına sürerseniz daha lezzetli olur ve güzel kızarır ![]() PATLICANLARI KIZARTMADAN ÖNCEsüte yatırmayı deneyin ![]() ![]() PATATESLERİ KIZARTIRMADAN ÖNCEsüte yatırısanız çıtır olur ![]() PİRİNÇLERİ SAKLARKENuzun dayanması için içine 1 avuç tuz atın ![]() BALIK KOKAN TAVALARINIZIlimon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur ![]() BEZELYELERİN YEMEKTE YEMYEŞİL KALMASINI İSTİYORSANIZhaşlamadan önce buzlu suda bekletin ![]() TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞ MAYDANOZUbuzlu ve limonlu suda 1 saat bekletin ![]() LİMONLAR EĞER KURUMUŞ VE SUYU ÇIKMAYACAK DURUMDA İSEkaynar suda 5 dk kaynatın ![]() SAĞLICAKLA KALIN |
![]() |
![]() |
|