Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, mutfak, pratik

''Pratik Mutfak Bilgiler''

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

''Pratik Mutfak Bilgiler''



::PRATİK MUTFAK BİLGİLERİ::
PATATESLERİ HAŞLARKEN içine 1 kaşık sirke koyulursa haşlanma sırasında dağılmasını önlemiş olursunuz

KOKU VEREN BESİNLERİ İÇİNE HAŞLAMA SIRASINDA1 kaşık sirke atarsanız kokusunu önlemiş olursunuz
YUMURTA HAŞLARKENsuyunun içine tuz atarsanız çatlamasını önlersiniz
PATLICANLARI SOYDUKTAN SONRAüzerine tuz serperseniz acı suyunu hemen salar
TAVUKLARIN ÜZERİNE YAĞ VE ŞEKER SÜRÜPfırına sürerseniz daha lezzetli olur ve güzel kızarır
PATLICANLARI KIZARTMADAN ÖNCEsüte yatırmayı deneyinSüt sebzelerin yumuşamasını önler
PATATESLERİ KIZARTIRMADAN ÖNCEsüte yatırısanız çıtır olur
PİRİNÇLERİ SAKLARKENuzun dayanması için içine 1 avuç tuz atın
BALIK KOKAN TAVALARINIZIlimon kabuğu ile silerseniz kokusu yok olur
BEZELYELERİN YEMEKTE YEMYEŞİL KALMASINI İSTİYORSANIZhaşlamadan önce buzlu suda bekletin
TAZELİĞİNİ KAYBETMİŞ MAYDANOZUbuzlu ve limonlu suda 1 saat bekletin
LİMONLAR EĞER KURUMUŞ VE SUYU ÇIKMAYACAK DURUMDA İSEkaynar suda 5 dk kaynatın




SAĞLICAKLA KALIN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.