08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamya Konservesi Bamya Nasıl Dondurulur?


Malzemeler
1 kg bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
- Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin
Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin
Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın
Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin Sararınca pişirmeyi bırakın Ayrıca limon sıkmanız gerek yok Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor
Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın
Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin
Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın
Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin
- Güneş görmeyen bir yerde saklayın

Bamya nasıl dondurulur?

Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz

Bu da bahçemizden şirin bir bamya çiçeği Onları çok seviyorum çoook…
|
|
|