Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarımsaklı, yağlı, yoğurt, yufkalı

Sarımsaklı Yufkalı Yağlı Yoğurt

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Yufkalı Yağlı Yoğurt




Efendim öncelikle mahalle bakkalından 5kg un 1 paket yaş maya alıyorsunuz aldıgınız unu yuğurup hamur haline getiriyorsunuz sonra hamuru oklavayla açıp yufka haline getirip saç'ta pişiriyosunuz pişen yufkayı 2 gün beklettikten sonra yufkalar kuruduğu için üzerine su serpitip yumuşadıktan sonra kare şeklinde katlıyosunuz yumuşayan yufkayı tekrardan açıp boylu boyunca yuvarlayarak topluyorsunuz( halıyı toplar gibi) topladıgınız yufkayı keskin bir bıçakla dolma büyüklüğünde kesip tepsiye diziyorsunuz tabi tepsiye dizmeden önce hazırladıgınız bol sarımsaklı yogurdu tepsinin altına 3,5 ml sürüyosunuz ve yufkayı güzelce tepsiye diziyorsunuz akabinde has inek yağını tavada iyice eritip kalan sarımsaklı yogurtla birlikte tepsinin üstüne döküyorsunuz vede afiyetle yiyorsunuz özellikle ramazan ayında dadından geçilmiyor tekrar afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.