![]() |
Bazlama Ve Lavaş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bazlama Ve Lavaşselamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu sizlerle paylaşmak istedim malzemeler: -1 su bardağı su -1 küçük paket(42 grlık) yaş maya -1 tatlı kaşığı şeker -1 su bardağı süt -6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak) tuz yapılışı: ikisininde hamuru aynı bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu ![]() ![]() ![]() hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin ![]() ![]() isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz ![]() lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz ![]() afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|