Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bazlama, lavaş

Bazlama Ve Lavaş

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bazlama Ve Lavaş

selamün aleyküm arkadaşlar geçen hafta denemek istedim ve inanamadım oldu sizlerle paylaşmak istedim

malzemeler:

-1 su bardağı su
-1 küçük paket(42 grlık) yaş maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 su bardağı süt
-6 su bardağı un(ben ölçtüm ama yanlış olmasın yumuşak bir hamur olacak)
tuz

yapılışı:

ikisininde hamuru aynı

bir küçük paket 42 gr yaş mayayı bir su bardağı ılık su ekleyerek eritin bir tatlı kaşığı şeker ekleyin 10 dk dinlensin 1 su bardağı ılık sütü de ekleyin tuz koyun ve aldığı kadar un koyup yoğurun ben yanlış saymadıysam 6 su bardağı un koydum üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin kabardıktan sonra tekrar yoğurun dinlendirin portakal büyüklüğünde parçalara ayırın tekrar dinlendirin (yine üzerinde nemli bezle ılık ortamda) daha sonra hafif unlanmış bir yerde yuvarlak olarak bir cm kalınlığında açın ben bu şekilde üç bazlama yaptım

lavaş için ise portakal büyüklüğünde olan bir hamuru dörde böldüm yumurta büyüklüğünde oldu lavaş ince açılıyor tabi tabak büyüklüğünde açtım

hem lavaşı hem bazlamayı teflon tavada çevire çevire pişirin bir tarafı hafif pişince diğer tarafını da çevirin ve pişirin

isterseniz bazlamayı içini ayırıp tereyağ ve peynirle yiyebilirsiniz
lavaşta köfte için dürüm olarak kullanabilirsiniz
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com