08-03-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru İncirli Karamelli Pasta


İddia ediyorum, bu kadar güzel lezzette bir pastayı daha önce yemediniz Eğer incir seviyorsanız, bu pastayı mutlaka deneyin derim Doğrusu ben bu pastanın en tutulan, en çok denenen pasta olmasını isterim çünkü çok kolay, gösterişli ve acayip lezzetli bir pasta
Özellikle karamel tadı, incirle birleşince çikolataya yakın bir lezzet ortaya çıkıyor Birde ceviz var ki işin içinde?En iyisi ben susayım, tarife geçeyim Ama mutlaka yapın tamam mı?
İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, CEVİZLİ, KARAMELLİ PASTA VEYA KEK?
Malzemeler
Keki için( tepsi ölçüleri: 32 x 26 cm )- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1
5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için- 400 gr
kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet için- 1
5 çay bardağı şeker
- 1
5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı- Öncelikle keki hazırlayın
Yumurta ve şekeri iyice çırpın Sütü, yağı ve portakal kabuğunu ekleyin En son un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın Yağlanıp unlanmış tepsiye dökün 180 derecede kekinizi pişirin
- Kek pişerken kuru incirleri küçük doğrayın
Cevizi kırın
- Pişen keki tepsiden çıkarın
Tepsiyi yıkayıp kurulayın Yeniden hafifçe yağlayın
- Küçük bir tencerede 1
5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin Çok yakmayın Eriyince tamamdır
- Üzerine 1
5 su bardağı soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın Kaynadıkça şeker eriyecektir
- Limon suyunu ekleyin
Cıvık bir şerbet elde edin
- Altını kapatın
Şerbetin içine incirleri atın 2-3 saniye şerbetin içinde çevirip kevgirle ayrı bir kaba alın Cevizlerle karıştırıp tepsinin dibine serin
- Diğer tarafta, yağ haricindeki muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin

- Pişen muhallebiye tereyağı ekleyip 5 dakika kadar mikserle çırpın

- Bekletmeden incirlerin üzerine döküp yayın

 - Önceden pişirdiğiniz keki de muhallebi sıcakken muhallebinin üzerine kapatın
Hafifçe bastırın Kekin özellikle orta kısmını kürdanla bir çok yerinden delin
- Kalan karemelli şerbeti kekin her yerine gelecek şekilde dökün
Kenarlara aksa da önemli değil Kek şerbeti tamamen çekiyor
- Bu şekilde en az 2-3 saat buzdolabında bekletin
Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirin Dilimleyip servis edin
- Tek kelimeyle muhteşem bir pasta! Yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun
Şükrünüz bol olsun?

|
|
|