|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balığı, balık, çocuklara, sevdirecek, tarif, yemeyen |
![]() |
Balık Yemeyen Çocuklara Balığı Sevdirecek Bir Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Yemeyen Çocuklara Balığı Sevdirecek Bir Tarif![]() ![]() Balık Yemeyen Çocuklara Balığı Sevdirecek Bir Tarif Balık Omega-3 ve Omega-6 yağlarını içinde barındıran tam bir şifa deposu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her anne gibi ben de balığın mucizevi faydalarını oğlumun küçük bedenine sokmak, onun bu protein deposu besinden faydalanmasını sağlamak istiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Gel gelelim küçük yaramaz bir türlü balığı tek başına yemiyor, ne kadar uğraşırsam uğraşayım inat ediyordu ![]() ![]() ![]() Ben de bir çok denemeden ve araştırmadan sonra bu çorbayı geliştirdim ve sorun ortadan kalkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Balıklı Bebek Çorbamızın Malzemeleri: ( Bu çorbayı miniğinize 8 ![]() Bir kase ayıklanmış mezgit 1 küçük havuç 1 küçük patates 1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz 1/4 küçük kırmızı soğan 1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek 300 ml sıcak su Balıklı Bebek çorbasının yapılışı: - Öncelikle ayıklanmış mezgitleri sıcak suda 10-15 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() - Ardından haşlanmış balıkları sudan alıp kenara koyun ![]() - Ayrı bir tencerede soğanı rendeleyip az yağda kavurun ![]() - Kavrulan soğana sırasıyla havuç , patates, mercimek ve yeşillikleri ekleyin ![]() - Bu karışıma haşladığınız balığın suyunu ilave edip, pişmeye bırakın ![]() - Çorbaya pişmeye yakın içine haşladığınız balık etlerini ilave edin ![]() - 15-20 dakika pişirdiğiniz çorbayı, karıştırıcı yardımıyla ezerek miniğinize yedirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() - Miniğinize şimdiden afiyet olsun ![]() ![]() ![]() Hatice Kübra Tongar ![]() |
![]() |
![]() |
|