2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
sos için:
2-3 domates
sıvıyağ
1 çay bardağı su
tuzHazırlanması:
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın (fotoğraf için tıklayın) Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin
Bu arada köfteyi hazırlayın Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin
Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın
Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin
Sosu için domatesleri soyup rendeleyin Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.