![]() |
Abdullah El-Kassâr |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdullah El-KassârABDULLAH EL-KASSÂR Hicrî onuncu asrın sonlarında yaşamış velîlerden ![]() ![]() Abdullah Kassâr şöyle anlatmıştır: Bir zamanlar hacca gitmek üzere yola çıkmıştım ![]() ![]() "Abdullah-ı Tüsterî ile görüştüğün zaman onun fazîletini, üstünlüğünü kabul ettiğimizi ve selâmımızı söyle ![]() ![]() ![]() Abdullah-ı Tüsterî hazretlerinin yanına varınca selâm verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Efendim benim kötürüm bir oğlum var ![]() ![]() ![]() Abdullah Tüsterî: -Onu niçin Rabbine havâle etmedin? deyince, kadın: -Siz Rabbimizin sevgili kulusunuz ![]() ![]() Abdullah-ı Tüsterî bana doğru baktı ve işâret etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Elini uzat! dedi ![]() Annesi: -Elini uzatamaz ![]() -Sen çocuğu bırak, ondan ayrıl ![]() ![]() Bu sırada çocuk elini Abdullah-ı Tüsterî hazretlerine uzattı ![]() ![]() ![]() ![]() -Oğlunun elinden tut! buyurdu ![]() Kadın da elinden tutup götürdü ![]() Onun bu kerâmetini görünce şaşırdım ![]() ![]() ![]() -Ey dostum! Bu insanlar dilediğini yapan Allahü teâlâya inanırlar mı? dedi ![]() -Evet efendim, dedim ![]() -Onlar, ondan ne istiyorlar? buyurdu ![]() 1) Nefehât-ül-Üns; s ![]() 2) Nesâyim-ül-Muhabbe; s ![]() |
![]() |
![]() |
|