![]() |
Ali Havâs Berlisî Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Havâs Berlisî HazretleriAli Havâs Berlisî hazretleri Mısır evliyasındandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanıdıklarından birisi, bir sene hacca gitmek için gelip, Ali Havâs hazretlerinden izin istedi ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Mekke ahâlisi! Cumânız bâtıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğle vakti şiddetli sıcak dolayısıyla, halkın Kâbe duvarlarının gölgesine sığınmış olduklarını fark edemedi ![]() ![]() ![]() ![]() “BANA HACCA GİTME DEMİŞTİNİZ! ![]() ![]() “Hacca gitmememi, gittiğim takdirde kin ve düşmanlık taşıyarak döneceğimi söylemiştiniz ![]() ![]() ![]() ![]() O anda bir şey söylemeyen Ali Havâs, sonra; “O adam bu karşılığı verince anladım ki, olay sırasında orada hazır bulunan kutub ve velîlerin mevcûdiyeti, ilâhî buğz ve adâvet izlerinin bu zât üzerinde yerleşmesine sebeb olmuştur” buyurdu ![]() Daha sonra Ali Havâs, bu kişi için; “Hoş olmayan bir halde bu adamın ölmesinden korkuyorum” derdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Havâs Berlisî Hazretleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Havâs Berlisî HazretleriAli Havvâs Berlisî hazretleri Mısır evliyâsındandır ![]() “Ey Allah’ım! Kullarına faydalı bir iş yapmaya niyet ettim” derdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Havvâs Berlisî, zâlimlerin ve onların yardımcılarının yemeklerini yemezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün, Ali Havvâs’ın yanına nûr yüzlü birisi uğramıştı ![]() “Allah’ım! Bizi kötü hâle düşmekten muhâfaza buyur ![]() ![]() ![]() “Şüphesiz, Allahü teâlâ bir kulu hakkında hayır murâd edince, nûru onun kalbine koyar ![]() ![]() ![]() ![]() En büyük talebesi Abdülvehhab-ı Şa’ranî hazretleri anlatıyor: “Hocam Ali Havvâs’ın hanımı çok huysuz bir kadındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON NEFESTE TÖVBE ETTİ Bir sene hanımıyla Hicaz yoluna çıkmışlardı ![]() ![]() Nihayet kadının ömrü tamamlandı, ölüm alâmetleri belirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|