![]() |
Bâhiye İsimli Bir Hanım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bâhiye İsimli Bir HanımAnlatıldığına göre, kendisini ibadete vermiş Bâhiye isimli bir hanım, ölmek üzere olduğunu hissedince şöyle dua etmişti: “Ey hayatımda ve ölümümde ihtiyacımın kaynağı ve güvencimin dayanağı olan Yüce Rabbim! Ölüm sırasında beni yardımsız bırakma; kabrimde korku ve yalnızlığa terk etme! ![]() ![]() “BİR İHTİYACIN VAR MI?” Kadıncağız ölünce, onun bir oğlu her cuma gecesi ve günü onun kabrine gelir, yanında biraz Kur’an-ı kerim okur, onun için dua eder ve bağışlanma diler; diğer kabir ehli için de aynı şeyi yapardı ![]() - Rüyamda annemi gördüm, ona selam verip dedim ki: “Anneciğim nasılsın, hâlin nicedir?” Annem şöyle dedi: “Ey oğlum, şüphesiz ölümün şiddetli üzüntüsü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Bir ihtiyacın var mı anne?” O da bana şunları söyledi: “Evet oğulcağızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adı geçen hanımın oğlu sözlerine şöyle devam ediyor: “BİZLER KABİR HALKIYIZ!” - Ben her cuma gecesi ve günü ziyaretlerimi sürdürüyordum ![]() “Allah, korku ve ıssızlığınızı gidersin, gurbet halinize rahmet etsin, günahlarınızı bağışlasın ve geçmiş iyiliklerinizi kabul eylesin ![]() ![]() ![]() Böyleyken, gecenin birinde ben uykuda iken gördüm ki, birçok insan yanıma gelivermiş ![]() “Siz kimsiniz, ihtiyacınız nedir?” dedim ![]() “Bizler kabir halkıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|