![]() |
Zahid Ebû Zekeriyyâ Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zahid Ebû Zekeriyyâ HazretleriMuteber kitaplarda bildirildiğine göre, şeytan, son nefesini vermek üzere olan herkese musallat oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir rivayet de şöyle: Bir kimse can çekişmeye başlayınca, son derece hararet bastırır, ciğeri yanar, boğazı kurur fakat su içemez ![]() ![]() ![]() -Bu âlem kendiliğinden yaratılmıştır, yaratıcısı yoktur, dersen bu suyu sana veririm, der ![]() Sonra ayak ucuna gider ve yine suyu gösterir; -Peygamberler yalandır, dersen bu suyu sana veririm, der ![]() O kimse şeytanın bu tekliflerine kanıp da inkâr ederse son nefesinde imanından olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Allah adamlarından Zahid Ebû Zekeriyyâ hazretleri vefât edeceğinde, dostları başına toplandılar ![]() ![]() “Hayır” deyip başını çevirdi ![]() ![]() “Hayır!” dedi ![]() ![]() “Hayır!” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() “ÖFKE İLE DÖNÜP GİTTİ!” Aradan biraz zaman geçince, Ebu Zekeriyyâ hazretleri biraz kendine gelip gözlerini açtığında; “Bana bir şey söylediniz mi?” buyurdu ![]() “Dostlarım! O zaman şeytan, elinde su dolu kadehi ile sağımdan geldi ![]() ![]() “İsa Allah’ın oğludur dersen veririm” dedi ![]() “Hayır!” dedim ![]() “Hayır!” dedim ![]() ![]() “Hayır!” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (uğurböceği fosfor yeşil) |
![]() |
![]() |
|