![]() |
Abdullah El-Müzeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdullah El-MüzeniAbdullah el-Müzeni Resûlullah Efendimiz “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” Medine-i Münevvere’ye hicret edeli 7 sene olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amcaları onun iman ettiğini öğrenmiş, üzerine kurdukları baskıyı daha da artırmışlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah el-Müzeni’yi gören hayrete düşüyordu ![]() “Ben geldim Ya Resulallah! İman ederek geldim, Allah’ı bir, Muhammed’i O’nun Resulü tanıyarak geldim ![]() ![]() ![]() Resûlullah Efendimiz onu görünce şöyle bir bakıverdi ki, ayakları kanlar içerisinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BU KARDEŞİNİZİ GİYDİRİN!” Resûlullah Efendimizin gözleri nemlendi, yaşlar nurlu yanağından aşağıya süzülüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zülbicâdeyn radıyallahü anh sevincinden uçuyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah el-Müzeni, Resûlullah Efendimizin yanından bir an olsun ayrılmamış, bütün gazalarda bulunmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Abdullah El-Müzeni |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdullah El-MüzeniAbdullah el-Müzeni (Zülbicâdeyn) radıyallahü anh İslam Ordusu Salat-ü selam getirerek Tebük’e doğru yola çıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tebük’e gelindi ![]() ![]() “Yâ Resûlallah! Bir şey söyleyebilir miyim?” “Buyur” dedi Resûlullah Efendimiz ![]() ![]() Resûlullah Efendimiz bakıyordu ve şöyle diyordu: “İn esâbetkel hummâ ve kateletke, fe inneke şehîdün ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün Zülbicâdeyn radıyallahü anhı gördüler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tebük Gazvesi gecelerinden bir gece, askerlerin istirahate çekildiği bir saatte çadırlar arasında üç kişi, bir meşalenin ışığı altında bir cenazeyi taşıyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonrasını Abdullah İbni Mes’ud radıyallahü anhtan dinleyelim: “BEN ONDAN RAZIYIM” “Uyku tutmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|