![]() |
Şâfiî Âlimlerinden Muhammed Sumâdî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şâfiî Âlimlerinden Muhammed SumâdîMuhammed Sumâdî Dımeşkî hazretleri, Şam’da yetişen Şâfiî mezhebi âlimlerinden ve evliyânın büyüklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BÜTÜN SERMAYEN, ÖMRÜNDÜR “Ey insan! Senin bütün sermâyen, dünyâdaki birkaç günlük ömründür ![]() ![]() ![]() “Bir din kardeşin seni ziyârete geldiği zaman ona; yemek yer misin? Karnın aç mı? Bir şeyler getireyim mi? diye sorulmaz ![]() ![]() “Ölüm her an gelebilir ![]() ![]() ![]() ![]() “Dîni ve îmânı hakkında, ‘Sonum ne olur?’ diye söğüt yaprağı gibi titremeyen kimsenin, sonu tehlikelidir ![]() “Kişinin Allah’tan korkmak, haramlardan uzak durmak, şüphelilerden sakınmak ve sabırlı olmak gibi güzel huylara sâhib olması, ilmi, Allah rızâsı için öğrendiğinin alâmetidir ![]() Necmeddîn-i Gazzî şöyle anlatır: “Bir zaman şiddetli hasta olmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yâ Şeyh Muhammed! Onlar içinde senin yerine geçmeye en lâyık olan oğlun Müslim’dir, buyurdu ![]() “RÜYANI BANA ULAŞTIR! ![]() ![]() Ben, bu rüyânın heyecânıyla uyandım ![]() ![]() ![]() -Muhterem Necmeddîn Efendi! Rüyân bana ulaştı ![]() ![]() ![]() Kendisiyle görüştüğümüzde, rüyâyı bir de kendim anlattım ![]() -Vallahi rüyân doğrudur, gerçektir! ![]() ![]() Bu rüyâyı görmemden az bir zaman geçmişti ki, Muhammed Sumâdî vefât etti ve yerine oğlu Müslim geçerek talebelere ders vermeye başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|