![]() |
Düşünen, Sahip Olduğu Nimetin Farkına Varır! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşünen, Sahip Olduğu Nimetin Farkına Varır!Düşünen, sahip olduğu nimetin farkına varır! İsa aleyhisselam bir ağacın altında ibadet eden birini gördü ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey nice zenginlere vermediği nimeti bana ikram eden Rabbim! Sana ağaçların yaprakları sayısınca şükürler olsun! ![]() ![]() İsa aleyhisselam kötürüm adama yaklaştı: - Ayağın yürümüyor, gözün görmüyor ![]() Kapalı gözleriyle sesin geldiği yana yönelen kötürüm adam dedi ki: - Allahü teâlâ bana öyle bir kalp vermiş ki, o kalple O’nu tanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() İsa aleyhisselam; “Ver şu elini öyle ise!” diyerek elinden tutar, gözlerinden öper ![]() ![]() - Sen şu ölüleri dirilten, hastalara şifalar bahşeden mucizelerin sahibi Peygambersin, der ![]() - Yâ Nebiyyallah! Sendeki bu mucizeler de O’ndan değil mi? Öyle ise izin ver de geç kalmayayım, O’na şükredeyim, diyerek hemen yere iner, başını secdeye koyar ve der ki: “ŞİMDİ NASIL ŞÜKREDECEĞİM?! ![]() “Rabbim! Seni tanıyan bir kalple, şükreden bir dil nimetinin şükrünü yapmaktan acizken, şimdi gören bir çift gözle, yürüyen iki de ayak lütfettin ![]() Adam bunları söyledikten kısa bir zaman sonra ruhunu teslim eder ![]() Hadiseye şahit olanlar İsa aleyhisselama derler ki: - Onu secdeye indiren nimetlere biz baştan beri sahibiz ![]() ![]() İsa aleyhisselam da onlara şöyle buyurur: - Öyle ise, tefekkür edin, siz de düşünün! Düşünen, sahip olduğu nimetin farkına varır ![]() |
![]() |
![]() |
|