![]() |
İmâm-İ Ebû Yûsuf, |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmâm-İ Ebû Yûsuf,İmâm-ı Ebû Yûsuf, İsmâil bin İbrâhim’den rivâyetle Abdülmelik bin Umeyr; Sakîften bir zât bana şöyle anlattı: “Hazreti Ali, beni Abkara’ya vâli tayin etti ![]() -Bunların ödeyecekleri vergileri tam olarak almaya bak ![]() ![]() Öğle vakti Hazreti Ali’nin yanına vardım ![]() -Vâlisi bulunduğun halkın önünde sana bazı şeyler söyledim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Abdülmelik bin Umeyr, Câbir bin Semûre’den (radıyallahü anh) şöyle rivâyet etmektedir: “Kûfe ahâlisi Hazreti Ömer’e, Hazreti Sa’d bin Ebî Vakkas’ı (radıyallahü anh) şikâyet ettiler ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Ömer bu meseleyi tahkîk için müfettişler gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() Nihâyet Benû Abs’e ait bir mescide girip yine aynı şeyleri sordular, doğru söylemeleri için de yemin verdirdiler ![]() ![]() ![]() “ÜÇ ŞEYLE DUA EDECEĞİM!” Bunun üzerine Hazreti Sa’d: “Vallahi ben de üç şeyle duâ edeceğim: Yâ Rabbî senin bu kulun yalancı ise; riya ile halk görsün ve duysun diye söylediyse, ömrünü uzat, fakirliğini çoğalt ve onu fitnelere uğrat! ![]() ![]() Daha sonraları o adama hâlinden sorulduğu zaman “İhtiyarlamış, fitneye düşmüş bir pîr-i fânî’yim, Hazreti Sa’d’ın duâsı bana isâbet etti” derdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|