![]() |
Amr Bin Mürre El Cüheni (Radıyallahü Anh), |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amr Bin Mürre El Cüheni (Radıyallahü Anh),Amr bin Mürre el Cüheni (radıyallahü anh), Eshâb-ı kiramdandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “KİM BU ŞEKİLDE ÖLÜRSE! ![]() ![]() Tirmizi başta olmak üzere birçok âlim Amr hazretlerinden hadîs-i şerîf rivayet etti ![]() Bir adam Resûl-i ekrem “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem” Efendimize gelerek: “Yâ Resulallah! Ben şehadet ettim Allah’tan başka ilah yok ve sen Allah’ın Resulüsün, beş vakit namazımı kıldım, ramazan orucunu tuttum ve (geceleri) ihya ettim, zekatı verdim” dedi ![]() “Kim bu şekilde ölürse nebiler, sıddîklar, şehidlerle beraberdir, ancak ana ve babasına kötülük etmezse! ![]() ![]() Amr bin Mürre el Cüheni (radıyallahü anh) bir gün Resulullah Efendimizi namaz kılarken gördü ![]() “O, hangi namazdı? Bilmiyorum” dedi ![]() “Allah (şanına layık) büyüklükle büyüktür ![]() ![]() ![]() “HANGİMİZ YALAN SÖYLÜYORSA! ![]() ![]() Amr bin Mürre el Cüheni (radıyallahü anh) Müslümân olduktan sonra, kavmine gidip, onları İslâma da’vet etmek için, Resûlullahtan “sallallahü aleyhi ve sellem” izin istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O şahsın dudakları ve ağzı parçalanıp döküldü ![]() ![]() ![]() “Beni Amr bin Mürre el Cüheni’nin Rabbi bu hâle getirdi, o öldürüyor” dedi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|