![]() |
İbrâhim-İ Havvâs Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbrâhim-İ Havvâs Hazretleriİbrâhim-i Havvâs hazretleri evliyanın büyüklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mübarek zatın kıymetli nasihatleri vardır ![]() “Kalbin ilâcı beştir: Kur’ân-ı kerîm okumak ve Kur’ân-ı kerîme bakmak, mîdeyi boş tutmak, gece kalkıp ibâdet etmek, seher vaktinde ağlayıp sızlamak ve iyilerle berâber bulunmaktır ![]() “Bir Müslüman, Allahü teâlânın emir ve yasaklarına ne kadar dikkat edip tatbik ediyorsa, Allahü teâlâ da onu o derece azîz eder ![]() ![]() “Sâdık kimseyi ya üzerine farz olan bir ibâdeti yaparken veya nâfile bir ibâdetle meşgûl olurken görürsün ![]() ![]() “İlmin tamamı iki şeyden ibârettir: 1) Allahü teâlânın, ezelde, senin için takdir ettiği rızık için endişe etme ![]() ![]() “Başkasına el açacak duruma düşmek, Müslümana yakışmaz ![]() “Bir kimse, baş olma sevdâsına kapılırsa, artık ibâdetten, ihlâstan sıyrıldı demektir ![]() “İyi insanların, bütün varlığı ile bağlı olduğu murâdı, maksadı, Allahü teâlâ olmalıdır ![]() ![]() ![]() “TEVEKKÜL DÂVÂNDA SÂDIK İSEN ![]() ![]() ![]() İbrahim-i Havvâs hazretleri bizzat kendisi anlatır: Deniz yolculuğundaydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sen tevekkül dâvânda (işini Allah’a bırakmada) sâdık isen, şu derin denize atlayıp sahile çıkalım!” Ben teklifi kabul eder etmez adam kendisini denize atıverdi! Peşinden ben de atladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|