![]() |
Ben Allah'ın Affını Umarım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Allah'ın Affını UmarımBen Allah'ın affını umarım Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), Medine’ye geldikten sonra bütün ensâr kendisine hizmet etmek hususunda yarışıyorlardı ![]() ![]() “Ya Resulallah, ben fakir bir kimseyim ![]() ![]() ![]() ![]() Resûl-i Ekrem efendimiz, bu içten gelen arzuyu kırmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enes bin Mâlik, Resulullah’ın hizmetine girdikten sonra O’nun bütün emirlerini büyük bir dikkat ve itina ile yerine getirmeye çalıştı ![]() ![]() Enes bin Mâlik hazretleri, Resul-i Ekrem’e o kadar sokulurdu ki, âdeta ikisinin dizleri birbirine değerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Enes bin Mâlik hazretleri, Peygamber Efendimize bu yakınlığından dolayı en fazla hadis-i şerif rivayet eden sahabilerdendi ![]() “KENDİNİ NASIL HİSSEDİYORSUN?” Kendisinden rivayet olunur ki: “Peygamber efendimiz, ölüm döşeğinde olan bir gencin yanına girdi ve ona; -Kendini nasıl hissediyorsun? diye sordu ![]() -Ben Allah’ın affını umarım ve günahlarımdan korkarım, dedi ![]() Bunun üzerine Resulullah efendimiz buyurdular ki: -Bu vakitte mü’min bir kulun kalbinde bağışlanma ümidi ve günah korkusu birleşince, mutlaka Allahü teala o kuluna dilediğini verir ve onu korktuğundan emin kılar ![]() |
![]() |
![]() |
|