Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bin, malik, nüveyre

Mâlik Bin Nüveyre,

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mâlik Bin Nüveyre,

Mâlik bin Nüveyre, Benî Temîm kabîlesinin reîsi idi Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) zamanında Medine’ye gelerek Müslüman olduğunu söyledi Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ahirete teşrif ettikten sonra Arabistân halkının çoğu dinden çıktı, mürted oldu “SENİN İÇİN HARB EDERİM”
Halîfe Ebû Bekir “radıyallahü teâlâ anh”, mürtedleri terbiyeye, Hâlid bin Velîd’i “radıyallahü teâlâ anh” gönderdi Hazreti Hâlid, mürtedlerin elebaşlarını perişân etti Kurtulanlar tekrâr îmâna geldi
Halîfe, zekât memûrlarını tekrâr, zekât toplamaya gönderdi Benî Temîm kabîlesi büyüklerinden Mâlik bin Nüveyre’yi, Resûlullah Efendimiz Benî Hanzala kabîlesinin zekâtlarını toplamaya me’mûr etmişti Mâlik’in aşîreti, Ebû Bekir’e “radıyallahü teâlâ anh” bî’at edip zekâtlarını gönderdiler
O günlerde, Sicâh bin Hâris adında Hıristiyân bir kadın, Mûsul’dan Hicâz’a gelip, peygamber olduğunu ilan etti Sicâh, Mâlik’i kendi dînine davet etti Mâlik, “Senin için harb ederim Fakat, dînine girmek için bir müddet düşüneyim” dedi Sicâh, ertesi sabâh “Bana Rabbimden vahiy geldi ki, Benî Temîm’den, bana inanmayanlar ile harb edeceksin!” dedi Mâlik, harb edip gâlip geldi Çok Müslümânı öldürdü ve çok kimsenin Sicâh’a inanmasına sebep oldu
Sicâh kuvvetlenip, Müseylemet’ül-kezzâb’a yardım için Yemen’e gitti Hâlid “radıyallahü teâlâ anh” halîfeden emir almadan, Mâlik üzerine yürüdü Mâlik zekâtlarını Hâlid’e gönderdi Hâlid, kabûl edip, Halîfeye bildirdi Halîfe emir gönderip, “ezân sesi işitilen köylere bir şey yapma” dedi Suvâriler, Mâlik’i yakalayıp getirdi ve “Ezân sesi işitmedik” dedi

“NİÇİN SİCÂH’A TÂBİ OLDUN?”
Hazreti Hâlid sordu: “Niçin Sicâh’a tâbi oldun?” Mâlik, “Onunla sulh ettim Dînine girmedim” dedi Fakat, Resûlullah Efendimizi söylerken, “Sizin Peygamberiniz şöyle demişti” deyince, Hâlid “radıyallahü teâlâ anh” öfkelendi ve; “Ey köpek! Bizim Peygamberimiz de, sizin Peygamberiniz değil mi? Sen münâfıksın Sicâh’a uymuşsun! Onun için, çok Müslümân öldürdün” dedi ve Eshâb-ı kirâmdan Dırâr bin Mâlik-il-Ezver-i Esedî’ye emreyledi Dırâr bunu katleyledi
Dırâr, Resûlullah Efendimizin elçisi idi Yermük, Şâm ve Yemâme gazâlarında çok kahramanlık gösterdi ve şehit oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com