Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hüseyin, küçük, paşa

Hüseyin Paşa (Küçük)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hüseyin Paşa (Küçük)

Hüseyin Paşa (Küçük)

Osmanlı denizcisi Tayazâde Dâmâd Küçük Hüseyin Paşa da denir 1757de Gürcistanda doğup, 1803te İstanbulda vefât etti Üçüncü Sultan Selim Hanla süt kardeşi olup, Topkapı Sarayında Enderûn-ı Hümâyûnda eğitim gördü Birinci Abdülhamid Hanın kızı Esmâ Sultanla evlendi

Üçüncü Selim Hanın (1789-1808) hükümdârlığı zamânında Başçuhadarlığa getirildi 11 Mart 1792de vezirlik rütbesiyle Kaptan-ı deryâ oldu Akdenize sefere çıkıp, adaların durumunu düzeltti Mısırın Fransızlardan kurtarılmasında büyük hizmeti oldu Sultan Selim Hanın takdirini kazandı Tersâneleri genişletip modernleştirdi Büyük gemiler inşâ ettirdi

Dâmâd Küçük Hüseyin Paşa, 7 Aralık 1803te vefâtına kadar on iki yıla yakın Türk donanmasında kaptan paşalık yaptı Hüseyin Paşa ölünce, hazret-i Ebû Eyyûb-ı Ensârînin kabri civârına defnedildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com