Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, hatıralarıyla, kurucunun, tarih, ulvi, yakın

Ali Ulvi Kurucu'nun Hatıralarıyla Yakın Tarih

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ali Ulvi Kurucu'nun Hatıralarıyla Yakın Tarih

konya'da 63 medrese varmışİstiklal mahkemelerinde 500 kişi asılmışMevlana türbesinin bitişiğindeki sulukahve'de 1930' larda rakkase oynatılıp çalgı çalındığından müezzin ismail efendinin ezanı duyulmazmışCamilerde imamlık yapanların vakıflardan aldıkları ücret kesilmişCamiler kapatılıp ot tıkılmışAslanlıkışlanın ordaki büyük caminin ahşap minaresinin üst tarafı bıçkı ile kesilmişKuran okutma, öğretme, vaaaz ve mevlit için değil camilerde, evlerde bile biraraya gelip merasim yapmak yasaklanmışTürkiyede 1947 yılına kadar hacca izin verilmemişİlk hac kafilesi 1947 yılında gitmişKosova'da arnavutlar boşnaklar ve bütün balkan müslümanları sultan Murad'ın türbesinde toplanıp ayakta 6 saat arnavutça okunan mersiyeyi dinlenlermişAli ulvi ve babası ailece 1939 yılında Medine'ye hicret eylemişlerM Vehbi Çelik'in oğlu ahmet çelik manifaturacı imiş ve inönü konyaya geldiğinde onun evinde kalırmış Türk müziği heryerde icrası yasaklanıyor hatta radyalarda bileRadyolarda ve halkevlerinde batı müziği çalınıyorMillet mısır filimlerindeki müziğe yönelince onu türkçeleştirip arabesk denen garabet ortaya çıkıyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com