Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bibliyografyası, fuad, köprülü, prof

Prof. Dr. Fuad Köprülü Bibliyografyası

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof. Dr. Fuad Köprülü Bibliyografyası

Türkoloji sahasının en mühim simalarından biri olan Ord Prof Dr Mehmed Fuad Köprülü , sadece edebiyat tarihi alanının değil tarih sahasının da müdakkik allamelerinden biri olma mahiyetini haizdir Hocamızın İslam Tarihi, Dinler Tarihi, Medeniyet Tarihi ve Umumi Tarih alanlarında neşretmiş olduğu makale ve ktapların birçoğu henüz aşılamamış bulunmaktadır
rof Dr Fuad Köprülü Bibliyografyası[/url]

Üstat müellifin çalışmalarını hazırlarken istifade ettiği eserleri bulmak şöyle dursun, kendisine ait olan eserlerin bile büyük bir çoğunluğuna ulaşmak bugün ne yazık ki çok zordur

İşte bu noktada Akçağ Yayınları tarafından başlatılan Köprülü Külliyatını neşretme projesi oldukça yerinde ve anlamlı bir bilimsel projedir

Üstadın herbiri Batılı alimler tarafından da takdirle karşılanan bazı eserleri şunlardır:

1-) Tarih Araştırmaları 1

2-) Bizans Müesseselerinin Osmanlı Müesseselerine Tesiri

3-) Osmanlı İmpartorluğunun Kuruluşu

4-) Türkiye Tarihi / Anadolu İstilasına Kadar Türkler

5-) İslam ve Türk Hukuk Tarihi Araştırmaları ve Vakıf Müessesesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com