Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1974, barış, efsanevi, harekatı, tankıkıbrıs, türk

Efsanevi Türk Tankı(Kıbrıs Barış Harekâtı 1974)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Efsanevi Türk Tankı(Kıbrıs Barış Harekâtı 1974)

Efsanevi Türk Tankı(Kıbrıs barış harekâtı 1974)
fsanevi Türk Tankı(Kıbrıs barış harekâtı 1974)[/url]Belki duymussunuzdur 1974 Kıbrıs Barıs Harekatı zamanında bir Türk tankının
Besparmak dağlarının zirvesine kadar tırmanıp orada kaldığı bahsedilirResmini
görmeyenler hep onun bir savaş efsanesi olduğunu sanırAma bu gerçektir ve bir de hikayesi vardır;

Önce hikayesi;
Girne Beşparmak dağlarının üzerinde bu savaştan kalma, Türk Ordusu'nun tankı hâlâ hayretle seyredilmektedir Dünya savaş tarihinin ibret dolu bir tablosudur bu
Bu tankı
buraya çıkaran, onbaşı Gürler ERDAĞ, Er Abdulkadir KURT, Er Recep Doğan YİĞİT'tir
Birliğin komutanı, tankın sürücüsü kahraman askere;
- Evladım bu tankı buraya nasıl çıkardın? diye sorunca
Asker;
- Komutanım, o anda gözlerimin önünde engelsiz dümdüz bir yol göründü Rumlar kaçıyordu, ateş ede ede buraya öyle çıktım
Komutan mehmetçiğe emreder
- Tankı indir
Er cevap verir
- O yolu görmeden nasıl indireyim komutanım
Tank hâlâ o dağın zirvesinde durmaktadır Dünya durdukça da duracaktır (Resimde görüldüğü gibi) Bu bir destandır Dilden dile, gönülden gönüle ulaştırılacak bir destandır Selam olsun bu destanı yazanlara Selam olsun bu destan yazılırken can verenlere
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda biz bu vatanı; canlar vere vere, kara günler göre göre kurtardık Selam olsun
KKTC
semalarında dalgalanan anavatan ve yavru vatan bayraklarına!

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com