Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazinin, osman, rüyasi

Osman Gazi'nin Rüyasi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osman Gazi'nin Rüyasi

"BİR RÜYADAN DOĞAN DEVLET: OSMANLILAR"
SMAN GAZİ'NİN RÜYASI[/url]

Osman Bey sık sık Şeyh Edebalı'nın ziyaretine gider öğütlerini dinlerdiMisafir olarak kaldığı bir gecede gördüğü rüya şöyle idiŞey Edebalı'nın koynundan çıkan bir ay geldi kendi koynuna girdiGöğsünden bir ağaç bittiÖylesine büyük bir ağaç oldu ki dalları gökleri,kökleri tüm dünyaya sardıGölgesi bütün yeryüzünü tuttuİnsanlar o ağacın gölgesinde toplandılarUlu dağlara ve dağların eteğinden çıkan coşkun sulara hep o ağaç gölge etti

Osman Bey rüyasını Şeyh Edebalı'ya anlatırEdebalı rüyayı şöyle yorumlar:"Oğul Osman,Hak Teala sana ve soyuna hükümranlık verdi mübarek olsun,kızım Malhun Hatun senin helâlin olsun"derEdebalı'nın bu yorumu üzerine Osman Gazi Malhun Hatun(Rabia Bala Hatun)ile evlenir

Bu rüyadan doğan Osmanlı Devleti tam 6 asır Devlet-i Muazzama olarak üç kıt'ada hüküm sürdüOsman Gazi'nin soyundan gelen Padişahlardan bazıları 50 yıl bazıları birkaç ay Tahtta kaldıBüyük bir devlet kuran Osman Gazi öldüğünde kendisinden geriye şahsi mirası olarak bir atı bir kılıcı bir çizme ve birde çadırı kaldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com