Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borçtan, halas, için, kurtulmak, olmak

Borçtan Halâs Olmak (Kurtulmak) İçin

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

"Ey Rabbim! Helâl kıldıklarını bana kâfi kılarak haram kıldıklarından beni muhafaza et, beni fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl!" (28)
"Sana bir duâ öğreteyim mi ki, onunla duâ edersen dağ kadar borcun olsa Allah onu ödemeye muvaffak kılar De ki ey Muâz:

"Ey mülkün mâliki olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin, mülkü dilediğinden çeker alırsın Dilediğini azîz kılarsın, dilediğini zelîl kılarsın Hayır senin elindedir Muhakkak sen herşeye kadirsin Ey dünyâ ve âhiretin Rahmanı! Sen onu dilediğine verirsin, dilediğine vermezsin Beni, senden başkasının acımasından müstağnî kılacak bir rahmet ile bana rahmet eyle" (29)
Borçlu olan kişi sabah namazından sonra üçyüz defa:

âyetini duâ niyyetiyle okumalı ve her yüz defanın sonunda:

diye duâ etmelidir Böylece inayet-i ilâhiyyeye nâil olması umulur

(28)Tirmizî, Duâ, 110
(29) Tuhfetû'z-zâkirîn, 209 (Taberânî'den)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com