Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
düsündünüzmü, fatiha, hic, suresini

Fatiha Suresini Hic Böyle Düsündünüzmü???

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Denilir ki: „Kalpten çıkan söz kalbe girer ama dilden çıkan söz kulağı aşmaz

Peygamber Efendimiz Buyurdular ki:

ALLAHU Teala şöyle der: ‚ Namazı kendim ile kulum arasında ikiye ayırdım

Kulum için istediği vardır

kul : ‘Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn‘dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum bana hamdetti (şükretti) der

kul: ‘Errahmânirrahîm’ dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum beni övdü’der

kul: ‘Mâliki yevmiddîn’ dediğinde

ALLAHU Teala: ‚Kulum beni yüceltti der

kul: ‘İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn’ Dediğinde

ALLAHU Teala: Bu benim ve kulum arasındadır Onun için ne isterse vardır’ der

kul: ‘İhdinas sırâtal müstekîm Sırâtallezîne en‘amte aleyhim Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn
ALLAHU Teala: ‘Bu kulum içindir ona istediği vardır’ der

UNUTMAYIN: Namazda gafil olan kimse ne söylediğini bilmeden ve anlamadan taklitle insan sesleri çıkaran papağana benzer!
Sonuçta hepimiz insanız ve hepimizin nefisleri var Huşu ile Namaz kılamasakta asla Rabbimizin Rahmetinden ve Merhametinden yüz çevirmemeliyiz

Çünkü Ondan başka gidecek kapımız yok!

Bakınız Beyazıd bu konuda ne yapmış: Beyazıd ömrü boyunca ALLAHU Teala’ya layıkı ile ibadet edebilmeyi namazını layıkı ile kılabilmeyi arzu etmiş ve bu arzu ile belki güzel namaz kılarım diye sabaha kadar namaz kılmış fakat kıldığı bütün namazları Rabbimize layık bulmuyormuş Nihayet ELLAHU Teala’ya şöyle yalvarmış:

‘ Ya Rabbi! Sana layık şekilde hiç namaz kılamadım Kıldığım bütün namazlar hep beyazıd’a yakışır şekilde oldu Beni ve ibadetlerimi kusurlarım ile kabul eyle

Yinede Huşu ile Namaz kılamıyorsak bu duayı bizlerde edebiliriz Sonuçta Rabbimizin Rahmeti ve Merhanmeti olmasa kıldığımız Namazlar gözümüzün görme fonksiyonun şükrüne ve teşekkürüne bile yetmez!!!
UNUTMAYIN: Siz islam’dan vazgeçmedikçe islam’da sizden vazgeçmez!!!

FATİHA SÛRESİ

Elhamdü lillâhi rabbil âlemîn Errahmânirrahîm Mâliki yevmiddîn İyyâke na’büdü ve iyyâke nesteîn İhdinas sırâtal müstekîm Sırâtallezîne en‘amte aleyhim Gayril mağdûbi aleyhim veleddâllîn

ANLAMI: Hamdalemlerin rabbi ’a mahsustur O RahmandırRahimdirHesap gününün sahibidir(’ım!)Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dilerizBizi doğru yola ulaştırKendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com