![]() |
Dua Ve Şifa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Ve ŞifaHazret-i Âişe -radıyallahu anha-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi; "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin ![]() ![]() ![]() ![]() --- Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: "Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur ![]() ![]() --- "Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshde: "Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım!" de ![]() ![]() --- Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz rahatsızlandıkları zaman onu Cibril tedavi eder ve: "Bismillah ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi ![]() "Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut ![]() "Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: "Büyük Allah'dan, büyük Arş'ın rabbi Allah'dan sana şifâ vermesini istiyorum!" derse muhakkak afiyet bulur ![]() |
![]() |
![]() |
|