Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, okunmalı, sonrası, toplantı

Toplantı Sonrası Hangi Duâ Okunmalı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toplantı Sonrası Hangi Duâ Okunmalı

toplantı sonrası hangi duâ okunmalı

3502- İbn Ömer (ra)’den rivâyete göre, Rasûlullah (sav), bir toplantıdan kalkmazdan önce mutlaka ashabına şu duâyı yapardı: “Allah’ım sana karşı işlenecek günahlarla aramızda perde olacak korkundan, bizi Cennetine ulaştıracak kulluğundan, dünya musibetlerine karşı tahammülümüzü kolaylaştıracak güçlü bir iman nasib et Allah’ım bizi yaşattıkça kulaklarımız gözlerimiz ve gücümüzden bizi faydalandır Aynı şeyleri soyumuza da nasib et Bize zulmedenlerden intikamımızı al Düşmanlarımıza karşı bize yardım et Bizi dinimizden yaralama Dünyayı en büyük gayemiz eyleme Dünyalık bilgilerle de sonumuzu getirme Bize acımayanları üzerimize güçlü ve kuvvetli kılma” (Tirmizî rivâyet etmiştir)

Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir

Tirmizî: Bazıları bu hadisi İbn Ömer, Nafi’ ve Hâlid b ebî Imrân’dan rivâyet etmişlerdir

3503- Müslim b ebî Bekre (ra)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Babam benim şöyle dediğimi duydu: “Allah’ım her türlü sıkıntıdan, tembellikten ve kabir azabından sana sığınırım” Ve; “Bunları kimden işittin” dedi Ben de: “Senin bunları söylediğini işittim” dedim Bunun üzerine şöyle dedi: “Bunları elden bırakma! Çünkü ben Rasûlullah (sav)’in bunları söylediğini işittim” (Tirmizî rivâyet etmiştir)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com