![]() |
Ana Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana DuasıAna Duası Musa Aleyhisselam bir gün: - Ya Rabbi, Cennet'te benim komşum kim olacak, bana bildir de gidip onunla görüşeyim, dedi ![]() Musa Aleyhisselam'a şöyle vahyedildi: - Falan beldeye git ! Orada çarşının başında bir kasap dükkanı var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musa Aleyhisselam hemen bildirilen yere gitti ![]() - Ben sana misafir geldim, dedi ![]() Kasap Musa Aleyhisselami tanımıyordu ![]() - Hoş Geldin, deyip bir kenara oturttu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Benim önemli bir işim var ![]() ![]() ![]() Sonra da yanından ayrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Niçin yemeğe başlamadınız ? Musa Aleyhisselam ; - Sen bana zembildeki sırrı söylemedikçe bir lokma bile yemem ![]() ![]() - Mademki merak ettin anlatayım : " Ey misafir, bu zembildeki benim yaşlı annemdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Musa Aleyhisselam dedi ki : - Ancak anlamadığım bir şey daha var ![]() ![]() - Annem, her hizmet edişimde " Allah seni Cennette Musa Aleyhisselama komşu eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zamana kadar kim olduğunu saklayan Musa Aleyhisselam, buyurdu ki : - Ey Allahın sevgili kulu, ben Musa'yım ![]() ![]() ![]() ![]() Cennet Anaların ayağı altında sözü boşuna değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Anne ve babalarımıza sevgi ve saygıda kusur etmeyelim ![]() Annelerin dualarıda beddualarıda kabul olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ana Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana Duasıbir gun beyazıdı bistamiye soruyorlarbu genç yaşta bu ilim nasıl oldu diye oda anlatayım diyor ve diyorki çok hasta ve yaşlı bi annem vardı çok souk bir kış gunu uykudan uyandı ve benden su istedi bende dışarı çıkıp su bulup getirdim ama geldiğimde annem uyumuştu bende uyandırıp eziyet etmek istemedim başında bekledim uyansın diye az sonra uyandı ve su dedi bende elimdeki bardağı uzattım hava o kadar souktuk,ki bardak elimi,n derisine yapışmıştı bardakla beraber elimin dersiside kalktı sıyrıldı elim kan içinde kaldı bu halimi gören annem ağlayarak dua etti Allah ım ben tayfurumdan razıyım Sen de ondan razı ol ona ihsanda bulun bende o gunden sonra değişiklikler oldu ve bu ilme kavuştum Elhamdulillah anne duasıyla oldu |
![]() |
![]() |
|