![]() |
Tevbe İstiğfar Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe İstiğfar DualarıTevbe, istiğfar duâlarının manası, yaptığımız bütün günahlara pişmanlık duyduğumuzu ifade etmemiz, bundan sonraki hayatımızda bir daha böyle günah ve kusurları işlemeyeceğimize Rabbimize söz vermemizdir ![]() Günah ve kusurlarına pişmanlık duyup, üzüntü ve elem hisseden mü'min, önce şu istiğfar duâsını huşû ve hudû ile okur: "Estağfirullah ![]() ![]() ![]() ![]() "Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tevbe İstiğfar Duaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tevbe İstiğfar Dualarıواتوب اليك توبة عبد طالم لنفسه لا يملك لنفسه موتا ولا حياة و لا نشورا اللهم صل علي محمد و علي ال محمد صلاة تنجنا بها من جميع الاحوال و الافات و تقضي لنا بها جميع الحاجات و تطهرنا بها من جميع السيات و ترفعنا بها عندك اعلي اتدرجات و تبلغنا بها اقصي الغيات من جميع الخيرات في الحيات و بعد الممات برحمتك يا ارحم الراحمين اللهم انت ربي لا اله الا انت خلقتني و انا عبدك و انا علي عهدم و وعدك ما استطعت ااعوذ بك من شر ما صنعت ابوء لك بنعمتك علي و ابوء بذنبي فاغفرلي فانه لا يغفر الذنوب الا انت برحمتك يا ارحم الراحمين Estağfirullâh Estağfirullâh Esteğfirullâh ![]() ![]() ![]() ![]() Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahümme ente Rabbi lâ ilâhe illâ ente ![]() ![]() ![]() ilâhi ya Rabbel alemin! Büluğ çağina erdiğimden bu âna gelinceye kadar bütün âzâlarımdan her nekadar günah işlemişsem, ben onların cümlesine tevbe ettim, pişman oldum, bir daha işlememek üzere kendimi sana teslim ediyorum sen beni muhafaza et akabinde tevbe nasip et ![]() ![]() ![]() Tevbe yâ Rabbi estağfirullah Tevbe yâ Rabbi estağfirullah Tevbe yâ Rabbi estağfirullah Amentü billâhi ve melâiketihi ve kütübihi, ve rusülihi vel yevmil âhiri, vebil kaderi, hayrihi ve şerrihi minellâhi teâlâ vel bâsü bâdel mevt Hakkun; Eşhedü ellâ ilâhe illallah, ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülüh ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|