Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
itri

İtri

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İtri

Asıl adı Buharizade Mustafa olan Itri, 1640 yılında İstanbul'da doğdu İlk öğreniminden sonra yenikapı mevlevihanesine devam etti ve Türk dini musikisini öğrendi Zenci Ahmet Efendiden edebiyat ve hat, bestekar Hafızdan musiki dersleri aldı Kırım hanı Selim Giray'ın himayesini gördü Sultan Dördüncü Mehmed'in takdirini kazandı Padişaha nedimlik ve hanendelik yaptı Enderun'da musiki dersleri verdi Elli yaşında saraydan ayrıldı Esirciler kahyalığına getirildi Ölümüne kadar bu görevinde kaldı Itri, musikiden başka hattatlık ve meyve yetiştiriciliği ile de meşgul oldu Itri mahlasıyla şiirler ve hece vezniyle türküler yazdı Dini ve dindışı binden fazla eser besteledi 1712 yılında vefat etti

osmanlı700

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com