Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mayıs, sabahı

29 Mayıs Sabahı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

29 Mayıs Sabahı

29 Mayıs Sabahı

İstanbul fethedildiği gün, günlerden Cuma Fatih Sultan Mehmet Ayasofyada Cuma Namazını kıldırarak hakimiyetini ilan edecek Bütün ordu ardında Ellerini kaldırıp tekbir alıyor Herkes ulvi bir sesle tekbir alıp el bağlıyor Birden selam veriyor Sonra bir daha tekbir alıyor Üçyüzbin kişi tekbir alıyor Sonra yine selam veriyor Tekrar tekbir alıp namazı kıldırıyor Hocası Akşemseddin namazdan sonra talebesi sultanı azarlıyor;

-Yazıklar olsun sana! İstanbulu fethettim diye kibre kapılıp bir namazı bile üç tekbirle kıldırırsın

Fatih gözleri yaşlı hocasına bakıp;

-Hocam eğer bu sitemin olmasaydı asla söylemezdim Birinci tekbirde aklıma bir şey girdi Bu kilisenin yönü kıble tarafında değil Selam verdim Sonraki tekbirde yine evham geldi Yine selam verdim Üçüncü tekbiri alırken Kabe bütün ihtişamıyla önümde belirdi

Rahatlayıp namazı kıldırdım dedi

Akşemsettin de Fatih'e :

-Ben de sen bunu anlatmasaydın asla anlatmazdım Sen birinci tekbiri alınca eyvah buranın yönü kıbleye değil Yetiş Allahım imdada dedim Selam verince rahatladım İkinci tekbirde yine Allaha yalvardım Selam verince rahatladım Sen üçüncü defa tekbir alırken Hızır Aleyhisselam geldi Parmağını caminin duvarına sokup kıbleye çevirdi Allah bize fethi müyesser eyledi Buyurdu

İşte Ayasofyada insanların duvarda görüp de çeşitli anlamlar yükledikleri, Hristiyanların kendilerine mal etmeye çalıştıkları deliğin sırrı budur

Fatihin Ayasofya Kitabesi (Vasiyet)

"Kim Ayasofyayı Cami olmaktan çıkarıp başka bir şekle koyarsa; Önce Peygamberin ve Ashabının, Ondan sonra Tabiinin, Tebau Tabiinin, Sonra Bana kadar gelen tüm ecdadımızın, hulasa benim ve benden sonra gelen bütün nesillerin laneti onların üzerine olsun"

FATİH SULTAN MEHMET (İstanbul yeni fethedilmiştir)

Fatih Sultan Mehmet, kılık değiştirip İstanbul esnafını dolaşmaya başlarAmacı tartıda hile yapılıp yapılmadığını öğrenmektir

ßir bakkala girer ßir sürü şey ısmarlarßakkal istenenlerin ancak yarısı kadarını verir

Fatih Sultan Mehmet : ßütün ısmarladıklarımı neden vermiyorsun?

ßakkal : ßugünlük evlad-ü iyalimin nafakasını temin ettim Diğerlerini komşu ßakkaldan alınızO da nasiplensin daha siftah etmediğini söylüyordu

Gözleri yaşaran padişah, yandaki ßakkala girer ßirkaç şey aldıktan sonra ondan da ßenzeri şeyleri duyar

Biz BöyLe Bir NesLin EvLatLarıyız !!!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com