![]() |
29 Mayıs Sabahı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 29 Mayıs Sabahı![]() 29 Mayıs Sabahı İstanbul fethedildiği gün, günlerden Cuma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yazıklar olsun sana! İstanbulu fethettim diye kibre kapılıp bir namazı bile üç tekbirle kıldırırsın ![]() ![]() ![]() Fatih gözleri yaşlı hocasına bakıp; -Hocam eğer bu sitemin olmasaydı asla söylemezdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahatlayıp namazı kıldırdım ![]() ![]() Akşemsettin de Fatih'e : -Ben de sen bunu anlatmasaydın asla anlatmazdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Ayasofyada insanların duvarda görüp de çeşitli anlamlar yükledikleri, Hristiyanların kendilerine mal etmeye çalıştıkları deliğin sırrı budur ![]() Fatihin Ayasofya Kitabesi (Vasiyet) "Kim Ayasofyayı Cami olmaktan çıkarıp başka bir şekle koyarsa; Önce Peygamberin ve Ashabının, Ondan sonra Tabiinin, Tebau Tabiinin, Sonra Bana kadar gelen tüm ecdadımızın, hulasa benim ve benden sonra gelen bütün nesillerin laneti onların üzerine olsun" ![]() ![]() ![]() FATİH SULTAN MEHMET (İstanbul yeni fethedilmiştir) Fatih Sultan Mehmet, kılık değiştirip İstanbul esnafını dolaşmaya başlar ![]() ![]() ßir bakkala girer ![]() ![]() ![]() Fatih Sultan Mehmet : ßütün ısmarladıklarımı neden vermiyorsun? ßakkal : ßugünlük evlad-ü iyalimin nafakasını temin ettim ![]() ![]() ![]() Gözleri yaşaran padişah, yandaki ßakkala girer ßirkaç şey aldıktan sonra ondan da ßenzeri şeyleri duyar ![]() ![]() ![]() Biz BöyLe Bir NesLin EvLatLarıyız !!! |
![]() |
![]() |
|