Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aile, amiralinin, osmanlı, rodostaki, türbesini, türk

Osmanlı Amiralinin Rodos'taki Türbesini Türk Aile

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Amiralinin Rodos'taki Türbesini Türk Aile

Osmanlı amiralinin Rodos'taki türbesini Türk aile koruyor

Barbaros Hayrettin Paşa'nın amirallerinden Murat Reis'in türbesinin bekçiliğini, 49 yıldır Rodos'ta yaşayan bir Türk aile yapıyor
Yunanistan'ın Rodos adasında bulunan Murat Reis'e ait türbenin bekçiliğini eşi ile birlikte yapan 76 yaşındaki Şaban Karkınlıoğlu, "Biz elimizden geldiğince mekanların bakımını da yapıyoruz Türbe ve camiyi ziyaret edenlerin desteği ile yaşamımızı sürdürüyoruz" dedi Süheyla Karkınlıoğlu ise sadece Türkiye'de yaşayan akrabalarını ziyaret amacıyla türbeden birkaç defa ayrıldığını ifade ederek, "Ömrümüz burada geçti Bu mübarek mekanların bekçisi olmak büyük mutluluk" dedi Türkiye'nin Rodos Başkonsolosu Ahmet Arda, bakımsızlığı ile ziyaretçileri üzen Murat Reis türbesi ve külliyesinde yer alan eserlerin restore edilmesi gerektiğini Yunanlı makamlara ilettiklerini ve bu eserlerin restorasyonu için 900 bin Euro ayrıldığı öğrendiklerini söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com