![]() |
"Ugandalı kadının bile gerisindeyiz" |
![]() |
![]() |
#1 |
rebellious23
|
"Ugandalı kadının bile gerisindeyiz"Kadının toplum içindeki konumunun iyileştirilmesi yönündeki tüm çabalara rağmen, istatistikler, kadın olmanın zorluğunu belgeliyor ![]() AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, Türk kadınının parlamentodaki oranının, Ugandalı kadınların bile gerisinde kaldığını belirtti ![]() Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karar mekanizmalarında yeterince yer alamayan kadınlar, özellikle kırsalda ucuz iş gücü olarak görülüyor ![]() 1935'te kadın parlamenter oranı yüzde 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1935'ten bugüne geçen 72 yıla rağmen kadın parlamenter sayısında artış olmadı ![]() 1950'de, 100 erkeğe düşen kadın sayısı şehirlerde 87, köylerde 113, 1960'da şehirlerde 86, köylerde 101, 1980'de şehirlerde 91, köylerde 102, 1990'da şehirlerde 93, köylerde 104, 2000 yılında ise şehirlerde 96'ya ulaşırken, köylerde 100 erkeğe düşen kadın sayısı 100'e geriledi ![]() Kadınlarda işsizlik Lise ve daha üstü eğitimli 17-24 yaş grubunda bulunan kadınların yüzde 39 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversite ve diğer yüksek eğitim kurumlarında görev yapan toplam 53 bin 805 öğretim elemanının 17 bin 828'i kadın ![]() ![]() ![]() Eğitim gören 100 kadından sadece 2 tanesi yüksek öğrenim görüyor ![]() ![]() Kadınların yüzde 55'i doğum kontrolü uygularken, yüzde 64'ü hamilelik döneminde doktora gitmiyor ![]() ![]() "Ugandalı kadının bile gerisindeyiz" AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü ise kadın parlamenter oranında, yarım asrı aşkın süreden beri bir arpa boyu bile yol alınamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi ![]() Börü, Türk kadınının parlamentodaki oranının, Ugandalı kadınların bile gerisinde kaldığını belirterek, "Bizden çok geri kalmış ülkelerde bile kadın parlamenter oranı yüzde 50 civarında ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ctn_86
|
![]() artık iş sahasında ilerlemeyi geçtim kadına şiddette dünya 4 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|