![]() |
Hadîs Âlimlerinden Yûnus Bin Meysere |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hadîs Âlimlerinden Yûnus Bin MeysereHadîs âlimlerinden Yûnus bin Meysere Yûnus bin Meysere, Tâbiînin büyük hadîs âlimlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendisinin Ebû İdris Havlânî’den, onun da Ebüdderdâ’dan (radıyallahü anh) rivâyet ettiği hadîs-i şerîfte “Kişi evinden çıkıp bir hasta kardeşini ziyâret ettiği zaman, Allahü teâlânın rahmetine dalar ![]() ![]() Ebüdderdâ’dan (radıyallahü anh) Rahmân sûresi 29’uncu “Her gün O, bir iş üzere olan” âyet-i kerîmesi hakkında rivâyet ettiği hadîs-i şerîfte “O’nun işi günah affetmek, bir sıkıntıyı gidermek ![]() ![]() Yûsuf bin Meysere dedi ki: Hazreti Îsâ buyurdu ki: “Şeytanın kendisi muhakkak dünyâ ile berâberdir ![]() ![]() ![]() ![]() Muhammed bin Muhacir dedi ki: Yûnus bin Meysere’nin, “Kardeşlerim nerede? Arkadaşlarım nerede? Muallimler gitti ve geride talebeler kaldı ![]() ![]() Bu mübarek zat yine buyurdu ki: “Hikmet der ki: Ey Âdemoğlu beni aramak istersen şu iki sözde bulursun: Bildiğin iyi işleri yap ![]() ![]() “Levh-il-mahfûzda yazılıdır ki: Muhakkak, şüphesiz ben Allahım, Rahmân ve Rahîm olan benden başka ilâh yoktur ![]() ![]() ![]() “SÂLİH İNSANLAR GİTTİ! ![]() ![]() Yûnus bin Meysere Şam Câmiînde Kur’ân-ı kerîm okurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdurrahmân bin Velîd diyor ki: Yûnus bin Meysere’den işittim, ölüm sırasında şu beyitleri söylüyordu: “Sâlih insanlar gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|