![]() |
Muttalib Bin Abdullah Bin Hantab |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muttalib Bin Abdullah Bin HantabMuttalib bin Abdullah bin Hantab, Tabiindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ali’yi sadece mü’minler sever, ondan sadece münafıklar nefret eder ![]() Kendisi, Abdullah bin Ömer’in (radıyallâhü anhümâ) (abdest uzuvlarını) üçer defa (yıkamak suretiyle) abdest aldığını ve Resûlullah Efendimiz’in (sallallahü aleyhi ve sellem) böyle abdest aldığını rivayet ettiğini söylemiştir ![]() ![]() ![]() Muttalib bin Abdullah, Enes bin Mâlik’ten (radıyallâhü anh) şunu nakletti: Resûlullah Efendimiz, Ebû Talha’ya (radıyallâhü anh) şöyle buyurdu: “Gençleriniz arasından hizmetimi görebilecek birini bul!” Onun bu arzusu üzerine Ebû Talha beni terkisine alarak yanında götürdü ![]() ![]() (Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike men galebetid-deyni ve kahrir-ricâl=Allahım! Tasa, hüzün, çaresizlik, tembellik, cimrilik, korkaklık, borcun baskısı ve insanların tasallutundan sana sığınırım ![]() Bu mübarek zat, Hazreti Muaviye’nin vefatından sonra çıkan fitnelere karışmamak için Şam’dan hicret etti ve Haleb’in Münbic kasabasına yerleşti ![]() ![]() ![]() ![]() “ONUN ÖLÜMÜNÜ KOLAYLAŞTIR!” Zübeyr bin Bekkar Humeyd bin Meymun’dan o da babasından şöyle rivayet etmiştir: Münbic’de vefatına yakın Muttalib bin Abdullah bin Hantab’ın yanına gittim ![]() ![]() ![]() “Yâ Rabbi ona ölümü kolaylaştır ![]() ![]() Bunun üzerine Muttalib bin Abdullah ayıldı ve “kimdi bunu söyleyen?” dedi ![]() ![]() “Melekü’l-mevt bana ‘Ben her mümin için cömert ve yumuşak davranırım’ dedi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|