![]() |
Senin Sonun Da Böyle Olacak!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Senin Sonun Da Böyle Olacak!..Senin sonun da böyle olacak! ![]() ![]() Bir zamanlar çok zengin ve yaşlı bir adam varmış ![]() ![]() -Oğlum! Şu altın dolu iki çuvalı görüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam bu vasiyeti yaptıktan kısa bir süre sonra ölmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sen ahmak mısın, değil misin? diye ![]() -Ne demek istiyorsun sen? Ben aklı başında bir adamım, diyorlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam, vasiyeti yerine getirebilmek için bu hâlde dolaşırken yolu bir düzlüğe çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() O arada adam, meydanın öbür tarafından büyük bir merasimle ve pürneşe gelmekte olan bir adamı görmüş ![]() ![]() -Peki bu gelen adam kim? Karşısındaki adam cevap vermiş: -Bu da yeni vezir ![]() “LÜTFEN ŞU ALTINLARI ALIN” Adam bu cevabı alır almaz hemen yeni vezirin yanına yaklaşmış ve; -Babamın bir vasiyeti var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunları dinleyen yeni vezirin neşeli yüzü birden gerilmiş ve hayretler içinde sormuş: -Peki ama, dünyanın en ahmak adamı niçin ben oluyorum? Adam, hemen cevabı yapıştırmış: -Efendi! Senden önce, oturacağın makamdaki kişiyi kaldırıp darağacına çekmişler, sen ise kurbanlık koyun gibi aynı makama gidip oturacaksın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|