Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, as’in, hiristiyan, zirhi

Hiristiyan Ve Ali (A.S)’İn Zirhi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hiristiyan Ve Ali (A.S)’İn Zirhi

HIRİSTİYAN VE
ALİ (as)’IN ZIRHI

Ali (as)’ın, halifeliği zamanında, Kufe’de zırhı kayboldu Bir müddet sonra bir Hırıstiyan’ın yanında ortaya çıktı Ali onu hakimin huzuruna götürdü “Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım, ne de birine bağışladım; şimdi onu, bu adamın yanında buldum” diye iddia etti Hakim: “Halife iddiasını söyledi, sen ne dersin?” diye Hıristiyan’a sordu O, bu zırhın, kendi malı olduğunu, aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını, söyledi Hakim Ali’ye dönerek “Sen iddia ettin, bu şahıs ise inkar ediyor Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım” dedi Ali güldü ve “Hakim doğru söylüyor, şimdi şahit getirmem gerek, fakat hiç bir şahidim yok” dedi
Hakim, iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak, Hırıstiyan’ın lehine karar verdi O da zırhı aldı ve gitti
Fakat, zırhın, kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hıristiyan’ ın, bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek “Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil, peygamberlerin hükümet tarzıdır” dedi ve “Zırh Ali’nindir” diye itiraf etti Kısa bir zaman sonra, onu, müslüman olarak Ali (as)’ın sancağı altında, Nehrivan harbinde, savaşırken gördüler[url=http://wwwebediyyenbiz/#_ftn1]

[url=http://wwwebediyyenbiz/#_ftnref1]- El- İmam Ali Savt-ül Adalet-ül İnsaniyet, S 63 ve devamı Bihar C: 9 Tebriz basımı S 598

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com